Realizace soukromého placeného parkoviště

Se systémem Parkum se mnozí často setkáváte v parkovacích domech a na závorových parkovištích ve městech a obcích. Parkum řeší alternativní online platby parkovného na standardních placených parkovištích, kde jsou různé závorové systémy a fyzické parkovací automaty. Systém je obvykle využíván městem nebo majitelem/správcem objektu.

parkum
Parkum.cz
Sdílejte:
placene-parkoviste

Méně se však ví, že Parkum umí vyřešit i online platby na soukromém placeném parkovišti, na kterém nejsou žádné závory ani parkovací automaty. Parkum nepotřebuje ke svému běhu žádný hardware ani žádné jiné drahé systémy. I soukromé osoby a majitelé ploch vhodných k parkování mohou tedy Parkum velmi jednoduše využívat.

Majitelé parkovišť a parkovacích ploch s volným přístupem mohou snadno realizovat placené parkoviště bez hardware, bez přípojky elektřiny a postačuje pouze informační cedule, která informuje řidiče o nutnosti uhradit stanovenou cenu za parkování. Princip systému je v tomto případě velmi jednoduchý. Na ceduli jsou uvedeny informace pro majitele vozidel a QR kód, který řidič naskenuje svým mobilním telefonem. Následně se v prohlížeči na mobilu objeví webová aplikace Parkum, která zobrazí ceník parkování a nabídne možnost okamžité online platby.

Všechny současné mobilní telefony umožňují provést okamžitou online platbu. Telefony iPhone podporují Apple pay, telefony se systémem Android podporují platbu přes Google pay. Vetšina lidí tedy provede online platbu za parkování mnohem snadněji, než když je požadována platba hotovostí v parkovacím automatu. Pro online platby parkingu využíváme osvědčenou platební bránu Pays, která se specializuje právě na platby za parkování, za vstupenky a municipální plaby ve městech a obcích.

S výše popsanou službou souvisí i další novinka. Parkum lze efektivně nasadit i na dočasná (virtuální) parkoviště v blízkosti festivalů nebo jiných venkovních událostí, kterých se účastní větší množství lidí. Tuto službu poskytujeme ve spolupráci se vstupenkovým portálem smsticket.

Chcete-li tedy udělat ze svého soukromého parkoviště, kde složitě vybíráte hotovost, parkoviště moderní, obraťte se na nás a společně to pro vás vyřešíme s minimálními náklady. Parkum vám zajistí efektivní platby za parking a případně i související platby za vstupné nebo občerstvení.